Törpehörcsögöt vennél?

2012.01.12. 19:31 | joejudge | Szólj hozzá!

  Azt olvasom, hogy nem lehet a törpehörcsögöt egyedül hagyni. Nem értem ezt a dolgot, és egyáltalán nem hiszem el. Miért ne lehetne egy kis állatot egyedül hagyni? A törpehörcsög talán hörcsög mivoltából kifolyólag, és persze a méretéből is, jobban fél a dolgoktól? Törpehörcsög élete talán szerinte nagyobb veszélyben van, mint egy macskáé? De lehet, hogy a törpehörcsög félelmének a problémáját nem itt kell megragadni. Lehet, hogy a törpehörcsög fajtájából adódóan egy félős állat, lehet, hogy fél törpehörcsög fajtársaitől is, hát akkor miért ne féle az egyedülléttől.

Mint emberek (és ez esetben nem mint törpehörcsögök) jól tudjuk, hogy az egyedüllét eléggé ránktelepedhet, hát miért csodálkozok én akkor azon, ha egy törpehörcsög, -illetve nem-, a törpehörcsögök is félnek az egyedülléttől. Azt el tudom fogadni, hogy egy kicsi hörcsög felfogja, ha egyedül van, de vajon fél a sötétben is? Kicsi hörcsögfejében törpe méretű agyával eljut addig a gondolatig, hogy sötét van? Bizonyára érzékeli a ki hörcsögszemével, de vajon felfogja-e, hogy sötét van, nem pedig csak bambul és csodálkozik azon, hogy eddig látott, most meg már nem? És mit érezhet reggel az a törpehörcsög, aki újra visszanyeri látását (új hörcsögnap virrad)? Lennék ezek miatt a titkok miatt kicsit magam is törpehörcsög, hogy amint megtapasztaltam hörcsögszememmel mit éreznek a sötétben, és egyedül, elmondhassam azoknak akik mindenféle hozzáértés nélkül pötyögnek a törpehörcsögök nem is olyan törpe fajáról, törpe jelentőségűnek nézve őket.

Címkék: olcsó eladó törpehörcsög kisállat shop

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteszmester.blog.hu/api/trackback/id/tr323540855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása