Hirdetés

Friss topikok

Hörcsögalom - hogyan készítsük el?

2012.01.15. 15:03 | joejudge | Szólj hozzá!

 Ha otthonunkba kisállatként hörcsögöt választunk, akkor mindenképpen gondolnunk kell arra is, hogy megfelelő felszerelést is válasszunk hozzá. A felszerelésekhez tartozik a hörcsögalom is , mely többféle kivitelben, nagyságban választható. A hörcsögünk számára szükséges a hörcsögalom, mivel a hörcsög abból csinál magának fészket. Szeret elbújni a hörcsögalomban és nem különben a melléktermékek felfogására is szükséges. Ha van elég raktározó helyünk, mindenképpen érdemesebb minél nagyobb űrtartalmú hörcsögalmot vennünk, mert ez gazdaságosabb. Létezik még vákuumos, préselt formájú hörcsögalom is, mellyel nagyobb adagot tudunk egyszerre kisebb helyre eltenni.

Persze itt figyelni kell a hörcsögalom cseréjénél, hogy kezünkkel lazítsuk meg a kivett mennyiséget, mert különben egy kemény csomóban marad a hörcsögalom, így elveszti funkcióját, a céljának nem felelne meg. Léteznek illatosított változatok, amelyek almás vagy citromos illatúak. Ezek az illatok nem zavarják meg az állatokat és a lakásban sem fog terjengeni a kellemetlen szagú elhasználódott hörcsögalom bűz. A hörcsögalom cseréjét mindig az állatok számához és táplálásukhoz mérten állítsuk be, több állat esetén, illetve ha több zöldséggel vagy gyümölccsel tápláltuk , akkor a hörcsögalmot is sűrűbben kell cserélni. Bármilyen hörcsögalmot is választanánk, mindenképpen ügyeljünk a minőségre. A hörcsögalmot fenyőforgácsból állítják elő általában, utána egy speciális tisztító eljárással kezelik például gomba ellen. Sajnos a nem megfelelő hörcsögtápoktól a kis hörcsögök lábán és hasán gombás fertőzés jöhet létre, mely szőrkihullással járhat. A nem minőségi hörcsögalmokban találhatók nagyobb, szilánkos forgácsdarabok,a melyeket ha az állatka lenyel, könnyen az életébe kerülhet.

Címkék: hörcsög törpehörcsög hörcsögalom

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteszmester.blog.hu/api/trackback/id/tr163549054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása