Beszélő papagájok olcsón!

2012.01.12. 19:32 | joejudge | Szólj hozzá!

  Mindig csodáltam azokat, akik képesek voltak megtanítani egy papagájt beszélni. Végülis csupán ennyi választja el az ember attól hogy legyen egy beszélő papagája. Beszélő állatokról is lehet néha hallani, de kétségtelen, hogy a beszélő papagáj a leggyakoribb ebben a témában. Miről beszélnek ezek a papagájok tulajdonképpen? Kommunikáció az ami közöttük zajlik, vagy csak úgy beszélnek? A beszélő papagájok története azt hiszem egészen régre nyúlik vissza, ki ne tudna felidézni egy-egy ilyen papagájt egy ismerős kalózkapitány vállán, igen egy beszélő papagájt.

Azt gondolom a beszélő papagájok nem csupán a tanítási módszertől lesznek beszélő papagájok, hanem fajtájuk is meghatározza, hogy alkalmasak-e egyáltalán erre a feladatra. Én ehhez nem értek kifejezetten, de azt gondolom, hiába várnám egy beszélő papagáj tehetségét egy közönséges pintytől, nemigen szólalna meg. A beszélő papagájok nagyobb testű papagájfélék. Vagy tévednék? Nem tudom. Azt tudom, hogy utánzással tanulnak, nem olyan tanulási folyamat ez, amelyet sokan beleképzelnek a dologba. A papagáj leutánozza a gyakorta ismételgetett szót. Aztán mindenki örül és ismételteti a papagájjal a szöveget, a szavakat. Nagyon büszke tud lenni egy ilyen tulajdonos az állatra, holott a beszélő papagájok körül lévő nagy porfelhő kicsit túlzás. Kell egyáltalán egy papagájnak beszélni? Aligha, bár a gyerekeket mindenképpen jól el lehet vele szórakoztatni. Csak nehogy azt higgyék a végén, hogy minden papagáj beszél és többet beszéljenek hozzájuk, mint szüleikhez.

Címkék: papagáj beszélő

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteszmester.blog.hu/api/trackback/id/tr273540857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása