Levél egy spanyolországi magyar munkavállalótól

2012.03.03. 14:50 | joejudge | Szólj hozzá!

 

Szia Józsi!

Képzeld el, a legújabb ötletem az, hogy kimegyek külföldre dolgozni, mondjuk Spanyolországba. Te már jártál ott, ugye? Mit szólsz hozzá? Veled mi a helyzet mostanában?

Bár nekem Spanyolországban még nem volt szerencsém járni, de mindenképpen terveim között szerepel. Jelenleg amunkakeresés kitölti a napjaimat és terveim között szerepel a külföldi álláskeresés is és arra gondoltam, hogy akár még egy spanyolországi munka is szóbajöhetne. Sajnos nem beszélem a nyelvet, de így összeköthetném a kellemest a hasznossal és egyszerre tanulhatnék meg spanyolul és végezhetnék valamilyen spanyolországi munkát. Egy távoli ismerősöm volt is kint és annak idején nagyon jól keresett, de azt hiszem ő erasmus révén utazott ki és nem biztos, hogy vállalt munkát Spanyolországban. Lehet, hogy csak a nyelvet gyakorolta, nem tudom pontosan, ezért mindenképpen felveszem vele a kapcsolatot és jól kikérdezem a részletekről is, hogy informált legyek, mielőtt nekivágok egy spanyolországi munkának. A munkalehetőségekről sem vagyok elég tájékozott, de elképzelhető, hogy leszűkíti az esélyeket, hogy egyáltalán nincs tapasztalatom a spanyol nyelv területén. Talán el kellene kezdenem egy spanyol nyelvtanfolyamra járni, mielőtt spanyolországi munkát vállalok? De ha egyszer munkát keresek, az azt jelenti, hogy nincsen pénzem, tehát nem telik jelen helyzetben egy spanyol nyelvtanfolyamra. Ez egy ördögi körforgás. Na mindegy is, a filozofálgatás helyett inkább felhívom holnap az ismerősömet és tanácsot kérek tőle, hogy szerinte a jelenlegi helyzetemben érdemes-e spanyolországi munkában gondolkodnom vagy inkább keressek egy olyan állást, ahol beszélem a nyelvet is. Bár amilyen nyelvérzékem van, elképzelhető, hogy külföldön belejövök, és konyhanyelven megtanulom beszélni a nyelvet. Amennyire egy külföldi munkavállalónak kell, annyit lehet, hogy meg tudok ott is tanulni és nem kell hozzá külön nyelvtanfolyamra is járnom. A lényeg, hogy munkát keresek, megnézem a feltételeket és amennyiben a nyelvtudás nincs köztük, felveszem a közvetítővel a kapcsolatot és megérdeklődöm, hogy milyen lehetőségek vannak kint Spanyolországban, munka területen. Ha neked is van ötleted, akkor kíváncsian várom!

Hogy sikerült a múltkori szülinapi party? Részletes beszámolót várok!

Puszi!

Anett

Címkék: munka spanyolország

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteszmester.blog.hu/api/trackback/id/tr734286274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása