Olcsó Haltáp

2012.01.16. 22:08 | joejudge | Szólj hozzá!

 Horgászboltokban, állat felszerelési üzletekben, esetleg nagyobb áruházakban könnyen beszerezhetjük a számunkra szükséges haltápot. A haltáp fajtájának kiválasztása attól függ, milyen típusú halacskáink vannak, mivel minden egyes hal típus más-más haltápot igényel. A haltáppal fedezzük a halnak a megfelelő tápanyag és vitaminszükségletét. A növényevő díszhalaknak lehet adni lemezes vagy szemcsés állapotú haltápot, ez azért lényeges, mert a hal különböző vízmélységből veszi fel az ennivalóját. A lemezes haltáp nem süllyed el, vagy a víz tetején úszik, vagy pedig a vízben lebeg. Ezt a fajtájú haltápot elsősorban a kisebb díszhalak, mint a guppi tudják elfogyasztani.

Ezek úszás közben kapják be a haltápot. A szemcsés haltáp már lesüllyed az akvárium aljára, innen kell kikotornia a halnak. Ezt a fajta haltápot a nagyobb díszhalaknak tudjuk adni, mint például a törpeharcsa. Vannak speciális haltápok, melyek meg tudják változtatni a halnak színét a benne található anyagok révén. Lehet már rendelni olyan haltápot is díszhalaink részére, melyeket szakértők állítanak elő nagy gondossággal és speciális keverési arányban tudják így biztosítani a legmegfelelőbb minőséget és mennyiséget a halaink számára. A húsevő halaknak állati eredetű haltápot kell adni, ezek élő vagy szárított kis kukacok, vagy a nagyobb méretű halak előszeretettel fogyasztják kisméretű szárított haltársaikból készített haltápot is. Ha nem akváriumi halakhoz, hanem tavi halakhoz keresünk haltápot, főleg ha horgászáshoz szükséges halakhoz kell haltáp, azt is beszerezhetjük a horgász vagy állateledel boltokban vagy akár mi is elkészíthetjük otthon a saját haltápunkat különböző élelmiszerekből, melynek összetételét a kereskedelmi forgalomban kapható szak újságokból vagy szakkönyvekből megtudhatjuk. Fontos, hogy akváriumi halak esetében csínján bánjunk a haltáp mennyiségének adásával, mert az el nem fogyasztott haltáp zavarossá teszi az akvárium vizét.

Címkék: olcsó eladó haltáp

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteszmester.blog.hu/api/trackback/id/tr403556793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása